Galleri Villa Frednes

Inspirert av Norge

Øvre Frednes Kulturhus var i drift fra 1986-2005 før Telemark kunstnersenter tok over stafettpinnen. Villaen har vært brukt til utstillinger, konserter, selskaper og andre arrangementer av kulturell art. Villa Frednes vil fortsette å være et sted for kunst, kultur og skaperglede. Våre store, utsmykkede rom inviterer til festlig lag og visuelt innhold. På utvalgte dager inviterer vi inn publikum for inspirerende påfyll av ulik art, det være seg kunst, musikk, matopplevelser, workshops eller andre innslag.

Følg oss på Facebook for å bli oppdatert på det som skjer!

 

 

Telefonkiosken. Sparken. Selbuvotten og Ti i skuddet.

Kunstner/illustratør Mona Stenseth Erlandsen er kjent for sine fargerike håndtegninger av gjenstander som representerer den analoge oppveksten i Norge, før det store internett kom og gjorde sitt inntog med alle sine impulser og valgmuligheter.

Det var en tid vi ser tilbake på med kollektive minner. Vi eide den samme typen sykkel, spiste den samme gryteretten, kunne de samme sangtekstene og ønsket oss de samme skoene. Vi var på mange måter tettere samlet rundt et smalere utvalg.

«Norsk nostalgi» har vært Monas kommersielle satsning, for å tilby folk flest et tilbakeblikk i denne samlende minneboken.

Hennes kort og plakattrykk står på hyllekant i et hundretalls designbutikker rundt om i landet siden Emmeselle ble stiftet i 2012. I 2015 gav hun ut «Minneboken – Norsk nostalgi» på Aschehoug forlag sammen med Selma Lønning Aarø og drev showroom på Frogner i Oslo.

I 2017 er hennes atelier flyttet inn i historiske Villa Frednes, og denne høsten flyttes pakkelager og nettbutikk også til Porsgrunn.

Gjennom 5 år med dyrking av nostalgi og popkultur, er samlingen med skisser, tegninger og malerier vokst seg stor og variert. Denne kvelden vil du få den sjeldne anledningen til å kjøpe de unike originalene som utgjør de kjente trykkene du har sett i butikkene.

Det vil også bli muligheter for å kjøpe andre produkter fra showroom, signerte bøker, interiørprodukter og selvfølgelig: Plakater og kort fra serien.

Velkommen til Villa Frednes for en nostalgisk aften!

 

Følg gjerne vår daglige prosess og pågående arrangementer på Instagram (@villafrednes) og på Facebook.

MENU

Back

Share to