Magiske malingsstrøk

What a difference a day makes… 

Hvis du har sett litt på førbildene fra da vi overtok huset, vet du kanskje at fargepaletten på huset vi overtok ikke var noe særlig å skrive hjem om. Her gikk det i skrikende neongul mot havguden i taket, skarp himmelblå mot engletakmaleriene og kopipapirhvit (med noen skittflekker) i husets tre fineste rom – og de aller første man kommer inn i.

Det var rett og slett for trist å la dem stå slik lengre enn en helg. Dermed har vi nå fargelagt og gitt huset noen litt mer rolige farger som kler sine omgivelser.

For ordens skyld: Dette var det vi startet med.

Mens mannen tok i mot ti forskjellige arbeidsfolk på befaring, løp jeg selv av gårde til Fargerike C. Christoffersen, som er en av våre nærmeste naboer bare rett over parken. Maken til hjelpsom gjeng har jeg sjeldent vært borti. Vi har gått tur i huset, målt farger og vurdert ulike alternativer for å både ta vare på gulv, eikeutsmykninger og andre ting i huset. Men først: Fargeprøver!

img_5025f

Etter en uke med testing og prøving, kom vi frem til følgende farger:

 1. Biblioteket (nå lekerom for barna inntil videre) – Lady «Deco Blue»
 2. Penstue – Lady «Green Harmony»
 3. Gangen / Galleriet – Lady «Cashmere» 

img_5036f

Jeg er for øvrig kjempefornøyd med malingsbasen Baronesse matt. Den er lett å jobbe med, flyter bra og har en enormt bra dekkevne. Det er nesten, nesten nok med bare ett strøk – men jeg har kjørt to for å være helt sikker. Den tørker på kort tid og oppfører seg akkurat slik en innendørsmaling bør. Tommel opp!

Jeg ville ha noe som var rolig, behagelig, noe som passet sammen med både takmalerier og brystning, som ikke var alt for lyst eller for kaldt/varmt. Noe som kunne kle en staselig villa fra 1905 uten å bli verken for gammeldags eller for moderne. Vi startet med rommene som på sikt skal fungere som selskapslokaler både for utleie og kulturarrangementer.

Slik ble altså resultatet:

img_4924f

Den 3,5 meter høye kakkelovnen er friskmeldt av brannvesenet og står nå og brenner og skinner etter en runde med mikrofiberklut. For et smykke! Ble veldig, veldig fornøyd med grønnfargen på veggen mot de grønne detaljene i kakkelovnen.

img_4902f

Fargene går også litt igjen i ett av takmaleriene. I dette taket finnes det 4 ulike engle/kunstmalerier og en enorm, nydelig takrosett som skal få lysekrone etterhvert. Viser mer senere 😉

img_4906f

Men bli med ut i gangen en tur da! Her har vi nemlig fjernet all neongulfarge og forsøkt å la alt det flotte både i tak, på gulv og rundt trapp/gelender komme litt bedre frem. Vi valgte en farge som roer litt ned og heller viser frem alle de fine fargene i taket. Her er det minst 5 ulike farger fra før av, som fortjener en hedersplass 🙂

 

img_4973f

img_5002f

img_4976f

img_5001f

Jeg klarer ikke se meg mett på vakre detaljer i gangen. Det rommet er bare helt fantastisk deilig å oppholde seg i.

Det siste rommet, som skal bli bibliotek på sikt, er ikke helt grusomt slik det står i dag heller… 😉

img_4959f

Her fikk vi fjernet den intense himmelblå varianten og byttet den ut med en dempet mørk gråblå variant. Det er så utrolig hvor enkelt det egentlig er å bytte uttrykk på et rom på kort tid!

img_4930f

Vi beholder selvsagt takmalerier med all sin patina, og samme med ådringsmalte listverk. Det gamle linoleumsgulvet, skal derimot ut etterhvert – og da håper jeg virkelig det ligger noe flott under som vi kan ta vare på. Dette er som en skattejakt!

img_4937f

Følg gjerne meg på Instagram og Facebook, der jeg legger ut jevne drypp fra prosessen vår på @villafrednes 🙂

Vi snakkes!

 

4 kommentarer

 1. Vigdis Stokland
  4. januar 2017 at 23:00 — Svar

  Fantastisk å se, gratulerer med gode valg! Lykke til med fortsettelsen, blir spennende å følge med videre også!

 2. Sissel Ørvik
  5. januar 2017 at 06:44 — Svar

  For et utrolig prosjekt, skal bli spennende å følge med fremover. Håper bygningen kan fremstå med all sin uforløste prakt etterhvert!

 3. Evald Fredholm
  25. januar 2017 at 22:09 — Svar

  For et fantastisk hus, og utrolig dekorasjonsmaling! Når du er i gang med malekosten – grangulvene hadde sikkert gjort seg om de fikk noen malingsstrøk, slik som de sikkert en gang var.

 4. Anne May Zakariassen
  30. april 2017 at 13:07 — Svar

  Et spennende prosjekt i et vakkert hus i Porsgrunn. Følger med, imponerende innsats.
  Lykke til med Villa Frednes!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Modern Hotel
Tørre hus > Tørre vitser

MENU

Back

Share to