Med havgud i hallen

Drømmer jeg eller er jeg faktisk våken?

Første gang jeg kom inn i gangen på Villa Frednes, holdt jeg pusten. 

Vi åpnet den tunge døra, gikk gjennom vindfanget og inn i det luftige rommet. Det var så mye …plass! Langt der oppe i taket, en havgud med et slags spyd i hånden. Poseidon på havet, omringet av hester og delfiner, eller er det noen andre sjødyr?

Videre gikk blikket over alle utskjæringene, alt det massive treverket som former en nydelig, tung trapp som fører opp til galleriet. Det er 7,40 under taket og dagslyset fra balkongen flommer inn i rommet. Den største messinglysekronen jeg har sett, henger over trappeoppgangen. Jeg fikk nesten et hint av høydeskrekk av å stå oppe på galleriet og titte ned på sjakkgulvet.

I hjørnene lå det hybelkaniner på størrelse med små garnnøster. I trappen lå en sneip. Noen hadde tusjet i vinduskarmen. Vi kunne ikke helt tro at vi faktisk var på visning for dette – og at vi vurderte å faktisk kjøpe det. Enda viktigere kunne vi ikke forstå hvordan bygget kunne få lov å forfalle og stå ensomt så lenge. Dette var jo en skattekiste, selv om ingen hadde løftet en finger for å få huset til å skinne på visning.

Vi visste der og da at vi bare måtte ha det. Bo her. Dette. Vi kommer aldri til å se et lignende hus.

Så vi slo til! Aldri har vi vel hatt mer sommerfugler i magen.

Og jeg må fremdeles holde pusten litt i gangen.

 

Se flere av bildene våre underveis på Facebook eller Instagram: @villafrednes

9 kommentarer

 1. Elin nøstdal
  9. februar 2017 at 14:21 — Svar

  Fantastisk hus,må innrømme at jeg er litt misunelig ❤️?Lykketil

  • 10. februar 2017 at 09:57 — Svar

   Tusen takk! Vi må klype oss litt i armen innimellom 🙂

 2. Riesto
  9. februar 2017 at 19:11 — Svar

  Hei ? Har alltid beundret huset utenfra aldri vært inne. Så det er så flott å få se det innenfra ???. At huset var så utsmykket inne har jeg ikke sett for meg. Hvordan kom dere over at det var til salgs?

  • 10. februar 2017 at 09:59 — Svar

   Vi har vært på jakt etter et hus med historiske kvaliteter i 1,5 år. Vi trålet Finn.no daglig men svært få ting dukket opp. Dette huset var ikke inni våre «innlagte søk» på finn, men vi fikk tips om det fra noen venner av oss som først spøkte litt om at vi kanskje kunne kjøpe dette. Vi lo av det i ca en uke før vi mente alvor og faktisk begynte å vurdere det. Så ble det visning, vi var absolutt ikke innstilt på at vi kom til å være så interesserte, men da vi hadde vært det var det soleklart: Dette må vi ha!

 3. Anne Brit Romnes
  10. februar 2017 at 09:56 — Svar

  Jeg har vært på mange utstillinger i huset, men aldri har jeg bøyd nakken så langt bakover at jeg kunne se det fantastiske taket. Helt skjønt! Lykke til med restaureringen.

  • 10. februar 2017 at 10:00 — Svar

   Tusen hjertelig takk. Vi gleder oss masse! Og det blir garantert flere utstillinger 🙂

 4. Marthe
  10. februar 2017 at 22:25 — Svar

  For et fantastisk hus?? Gleder meg til å følge prosessen

 5. Heidi
  12. februar 2017 at 11:33 — Svar

  Har så mange gode minner fra Villa Frednes. Helt fantastisk hus. Er så glad det har kommet i hendene til noen som vil bevare det. Lykke til!

  • 22. februar 2017 at 11:01 — Svar

   Så fint å vite! Takk for fine ord 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tørre hus > Tørre vitser
Midlertidig bad

MENU

Back

Share to