Midlertidig bad

Inspirerende gjenbruk på budsjett!

Her kommer en liten titt på vårt nye, gamle bad – og et par sparetips for å ta vare på det man har litt lengre.

Vi flytter snart permanent inn i Villa Frednes, selv om vi fremdeles er i renoveringsmodus. Med på flyttelasset har vi 2 små barn, hverdagsritualer og et visst behov for komfort. Huset byr ikke akkurat på sistnevnte – enda. Vi trengte et rom hvor vi kunne dusje behagelig, starte dagen med bleieskift og hårføning. I dag kom det på plass!

Badene vi skal ta i bruk i 2. etg er nemlig bare under planlegging og kommer ikke opp før ut på sommeren en gang – om vi er heldige.

Dermed måtte vi være litt løsningsorienterte for å ta i bruk det eksisterende badet i 1. etg som var så utrolig lite lekkert da vi tok over huset. Det var et gammelt, misfarget handicaptoalett med pastellvegger og brungrønt linoleumsgulv. Et sånt rom du ikke har lyst å oppholde deg i noe lengre enn du må. Her er et bilde som viser før og etter tur med malepensel:

Vi skal rive hele dette rommet på sikt og hadde ikke lyst å legge noe særlig penger i å friske det opp når vi uansett skal fjerne gulv, vegger og tak. Det er senket nesten 1,5 meter og vel, sparer i alle fall på varmen om vi skal finne noe positivt å si om dette rommet.

Likevel er vi tvunget til å bruke det fast noen måneder nå, og da var det greit å legge noen arbeidstimer i å gjøre det brukbart, enn så lenge.

Dette har vi gjort:

 • Vasket og malt veggene OG taket i Jotun Proff i fargen «Dempet sort» (Kjøpt på Fargerike C. Christoffersen)
 • Gulvet er grovvasket, skrubbet og renset før det ble malt med Baronesse «Gulv» i 60-glans (Fargen heter «Sort 9000»)
 • Byttet ut gule lysstoffrør i taket med «teater-sminkelys» rundt speilet. Kjøpt på IKEA for en liten penge.
 • Satt inn et enkelt, smalt dusjkabinett vi fikk gratis på finn.no
 • Kjøpt enkle hyller på hjul som kan flyttes ut av rommet når det skal rives. (Kjøpt på salg på Bohus)
 • Sneket inn et hint av hverdagsluksus med nye, deilige store håndduker fra Home & Cottage og velduftende agurkmintsåpe (favoritten!) fra L:A Bruket.
 • Satt inn en stor yuccapalme i vinduskarmen som gir rommet litt organisk feel, litt deilig grønt og et hint av natur.
 • Kjøpt nytt toalettsete i tre og kastet det gamle på søppelfyllinga
 • Hengt opp sorte bokser og «nett»vegger (samme type som plantene vil klatre på i hagen) der det er plass til å henge opp diverse som man har behov før. Rettetang, føner etc. Her handler det om å utnytte plassen, for det er ikke i nærheten nok oppbavaringsplass til alle greiene våre fra vårt rause bad i Oslo som vi flytter fra i disse dager.
 • Skittentøyskurven er byttet ut med en stor skopose som ikke sjeler gulvplass.

Om en uke kommer barna også, da er det greit å vite at man har gjort det beste ut av det man har tilgjengelig! (Og med god samvittighet og økonomi!)

Totalt tror jeg kun at jeg har «kastet bort» litt over en tusenlapp i materialer (maling, vaskemidler, toalettsete, lamper etc) på badet som ryker når vi river det. Det øvrige er ting jeg kan bruke igjen på badet vi skal bygge på «ordentlig». Kan vel si at jeg nå synes det er LITT bedre å ta en tissepause enn for noen uker siden…

Følg gjerne @Villafrednes på Instagram, jeg legger ut daglige små videoer på «Stories» og bilder fra prosessen underveis. Vi snakkes!

 

 

4 kommentarer

 1. Elin Eivindson Valborgland
  20. februar 2017 at 09:51 — Svar

  Det er så gøy å følge dere. Jeg er fra Porsgrunn, men bor i Grimstad. Får nesten hjemlengsel når jeg ser alt det flotte dere gjør med Villa Frednes, er imponert over pågangsmotet. Gleder meg til fortsettelsen.

  • 22. februar 2017 at 11:02 — Svar

   Vi gleder oss skikkelig til å bli kjent med ny by – et nytt sted å lage hjemlengsel til 🙂

  • 16. mars 2017 at 09:17 — Svar

   Så gøy å høre 🙂 Tusen takk for det! Sånt gjør det litt ekstra moro å dele av prosessen underveis!

 2. Irene Cockburn - Ross
  21. mars 2017 at 16:12 — Svar

  Lekkert?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Med havgud i hallen
Vi har flyttet inn!

MENU

Back

Share to