Vi har flyttet inn!

Det har ikke bodd folk i det 1400 m2 store huset siden krigen, men nå har vi akkurat flyttet inn med vår familie på 4 og sagt opp livet vårt i Oslo sentrum.
 
Midt i herskapelige omgivelser, har vi midlertidig bad og hybelkjøkken. Det er kaldt i de fleste rom og ofte går jeg rundt i skibukse når jeg skal jobbe i huset. Vi spiser frokost fra papptallerken og støtter Fjordland litt oftere enn vi bør. Det er store kontraster og lav bokomfort – ennå. Heldigvis er gulroten stor! Ordet «drømmehjem» er ikke i nærheten av å være et dekkende begrep!
 
Heldigvis er vi ikke redde for å jobbe hardt og til alle døgnets tider. Familiebedriften Emmeselle er med på lasset og nytt atelier og kontor har akkurat kommet på plass. Jeg tror alle som driver eget firma kjenner til følelsen «trenger aldri å gå på jobb, men å aldri få fri.»
 
Fingrene våre er fulle av hakk og sår, håret er slitent og klærne er jevnt dekket av maling, sparkel og havregrøt. Men – vi er lykkelige og trives i hverandres selskap selv på de tunge dagene der vi er slitne småbarnsforeldre som har sovet litt for lite. Av og til hjelper det å bare drikke kaffen sammen i stillhet.
 
Vi er så takknemlige for at vi har rigget livene våre slik at vi kan sette i gang med et galskapsprosjekt av denne dimensjonen. Hadde vi ikke tatt de valgene vi har gjort, hadde vi nok aldri fått muligheten til å følge vår egen magefølelse og dyrke drømmene våre i den grad vi gjør.
 
Se videoer og daglige oppdateringer fra vårt «lille» prosjekt på Instagram (@villafrednes) og Facebook.

8 kommentarer

 1. Marit lundell
  16. mars 2017 at 17:09 — Svar

  Kommer til å bli fantastiske flott lykke til..

 2. Trine Waldussen
  16. mars 2017 at 17:23 — Svar

  Hurra. Så moro at det blir liv i det huset. Min farfar har jobbet mye i hagen der. Både jeg og min søster feiret bryllup i en av salene i 2 etg. Det var i 91 og i 96. Vi har så gode minner fra det. Lykke til med å bo det. Det blir sikkert flott.

 3. Grethe
  16. mars 2017 at 19:09 — Svar

  For et flott prosjekt! Lykke til videre!? pappa/svigerfar Erland hopper vel fort i bilen og kjører 100 mil med hammer og sag om han blir spurt. Mye god snekkererfaring der! Hilsen Lillians barndomsvenninne Grethe i Trondheim.

 4. Helle Fink
  24. mars 2017 at 13:44 — Svar

  Flott at det vakre huset igjen blir et hjem. Har vært der mange ganger på kunstutstillinger! Lykke til!

  • 27. mars 2017 at 09:42 — Svar

   Så gøy å høre! Vi inviterer nok inn på ett eller annet tidspunkt! Kanskje vi sees!

 5. Hilde E. Møthe
  26. mars 2017 at 19:17 — Svar

  For en vanvittig fin plass dere har fått dere⭐️ Og for et pågangsmot, jeg bøyer meg i støvet??

  Si fra hvis behovet for en assistent melder seg! ✋? Er utdannet grafisk designer, oppvokst i et evig oppussingsobjekt og har erfaring fra barnehage. Kan brukes til mangt og er ikke redd for å ta i et tak?

  Billettmerk: Nye utfordringer fra sommeren søkes ???

 6. Hilde E. Møthe
  28. mars 2017 at 11:25 — Svar

  Jeg bor ikke i Porsgrunn, men er absolutt åpen for å flytte på meg! Sender deg en mail ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Midlertidig bad
En grønn lunge

MENU

Back

Share to