Grønn penstue

Det går sakte, men sikkert fremover..!

Det er først når man titter tilbake i bildearkivet at man skjønner at det har gått fremover med prosjektet. 

Sånn er det med store restaureringsprosjekter; Det er lett å bare fokusere på den uendelig store mengden arbeid som ligger foran en før man er «ferdig» fremfor å fokusere på det som inspirerer: Hvor mye en faktisk har fått gjort..!

I går tok jeg meg en runde i huset med kaffekoppen i hånda, hvor jeg bare gikk fra rom til rom og så meg rundt. Inspiserte en vegg som plutselig ikke har en skade på seg lengre, et vindu hvor glasset er byttet, en dørkarm som plutselig har dør… Slike ting. Tror kanskje ikke dere i nye hus klarer å relatere helt, men for oss som lever i kaoset, så tror jeg dette gir mening.

Jeg har samlet noen foto fra penstuen i 1. etg hvor vi har midlertidig stue for familien, før vi flytter opp i vår «dagligstue» ved siden av kjøkkenet. Begge rommene er ribbet for tiden og skal snart få støpt nytt gulv. Dermed flotter vi oss under takmalerier foran en 3,5 meter høy kakkelovn som lager både varme og god stemning i rommet.

Mange, mange spør om fargen på veggene her, og jeg får ikke skrytt av den nok: Det er «Green Harmony» fra Jotun/Fargerike. Vi har med stort hell brukt malingen «Baronesse matt» som er veldig takknemlig å bruke på litt ujevne vegger. Slik som når man har 115 år gamle lerretsvegger med naturlig patina og lette bulker og småskavanker som man må lære seg å sette pris på og tenke på som «husets rynker».

Vi liker å blande gammelt og nytt for å skape vårt eget uttrykk til rommene. Jeg fant denne skatten av et kart her om dagen på en bruktbutikk, (Knutepunktet i Porsgrunn) Det er i lerret og fra 1892! Helt fantastisk nydelig. Sofaen er «Mr. Big» fra Bolia.

Maleriet har jeg malt selv og er inspirert av rosemaling i telemarkstil, samt arkitekturen og formspråket i huset vårt som er skapt i nyrenessansestil. Jeg har valgt å bruke en fargeprofil som minner om uttrykket i penstuen. Teknikken er olje på lerret, men bildet er ikke 100% klarstilt enda. Et mer detaljert foto kan jeg legge ut når det er helt ferdig.

Bortsett fra sofaen, bordet og lampa, er samtlige møbler kjøpt brukt, enten på Finn.no, Gamle Union Bruk og antikk, eller øvrige steder.

  

(Foto: Studio Virvelvind)

Om dere skulle undre på utgangspunktet for hva vi tok over, så er det dette «før»-bildene:

Setter forresten veldig pris på alle tilbakemeldinger, det er så hyggelig at folk er så engasjert i dette huset. Vi føler oss virkelig, virkelig velkommen i byen og gleder oss skikkelig til å bli bedre kjent med både byen og alle de fine, optimistiske, ressurssterke og morsomme menneskene vi har truffet på vår ferd.

Så tusen hjertelig takk skal dere ha, for at dere har gjort overgangen til en helt ny by så utrolig hyggelig.

Vi <3 Porsgrunn!

 

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Kveldssol på terrassen
Villa Frednes på Sommeråpent

MENU

Back

Share to