Nye, varme gulv i kald villa

Demodag med Carlsen&Fritzøe og FINJA

Dette store rommet som har huset kulturskole, galleri og utstillinger, barnehage, bibliotek… Hvordan skal vi få det til å bli et koselig og lunt kjøkken og stue? Et komfortabelt boligrom – og ikke en institusjon. Her har det ikke bodd mennesker siden 2. verdenskrig, tenk på det…!

Vinteren er brutalt kald i de store rommene med tre og en halv meter takhøyde. Bare vinduskarmene er standard takhøyde i ordinære hus. (2,4m) De slitte linoleumsgulvene i det 70m2 store rommet, er ikke akkurat hyggefremkallende.

Under kan du se hva vi har gjort og hva vi planlegger med «husets hjerte» – rommet vi skal bruke aller flest timer av døgnet i. Dette skal bli familiens kjøkken/stue og hovedrom, hvor sofaen skal bo og barna skal leke på gulvet med lego og bilbaner.

Dette er rommet slik det stod på visning:

Etter mannen gikk berserk en ettermiddag med sag, brekkjern og muskelkraft, så det slik ut utenfor huset:

Han gikk løs på veggene også, og innen en liten uke hadde han ribbet hele rommet. Max (6) insisterte på å ha en liten huskonsert her inne underveis, derav gitaren på den halvraserte veggen:

Vi synes det var passende omgivelser for noen beskrivende familiebilder fra året 2017.

Rett etter var vi klare for støping av gulv, noe som skulle vise seg å gå mye kjappere enn vi hadde drømt om.

Inni massene her, ligger vannbåren varme, elektronikk og rør til nytt kjøkken. Tørkeforskjell på gulvflatene er 1 time. Innerst ser du på et tilnærmet tørt gulv, mens det ytterste nettopp ble pumpet utover.

Vi drøftet lenge om vi skulle få inn en pumpebil for å få støpt gulvene under ett. Vår samarbeidspartner Carlsen & Fritzøe foreslo en annen, mer effektiv og smidig løsning: FINJA kom inn med den lille maskinen over og gjorde jobben på bare 3 timer (!) UTEN tilkjørt sementbil.

Med én mann og en tapetkniv, hadde han tømt oppi en haug med allround avretningsmasse, mens maskinen gjorde resten. Koblet til vann, med rør rett opp i 2. etg var det en overraskende problemfri jobb som vi hadde gruet oss skikkelig til.

Det ble intet mindre enn full demodag med en haug med murere som fikk demonstrert fortreffeligheten i det nye produktet. To kyndige murere sørget for at massene ble plassert riktig – og jammen ble det ikke flatt og fint gulv som vi nå gleder oss som to små barn til å legge klassisk fiskebensparkett på.

Se filmsnutt av hvor utrolig kjapt og effektivt det ble gjort, og hvordan man kan faktisk få til nyhuskomfort i gamle hus – uten å rasere det visuelle uttrykket.

Nå har gulvene herdet og tørket noen uker, så nå er vi på neste steg:

VAKRE GULV!

Vi har vurdert ca tusen ulike varianter av gulv, men har landet på en litt bred/lang variant av eikegulv i fiskebensparkett fra BOEN. (Illustrasjonsbilder under)

Her kan vi få både det klassiske utseendet og den moderne komforten i ett. Dette blir et godt rom for barna å leke på, for oss å lage familiemiddager i og for et gammelt slitent hus å virkelig SKINNE igjen!

Hva tror du om gulvet? Lekkert?

Dessuten får vi inn et litt lignende sort kjøkken (Mano Cima fra KVIK), så det blir litt lignende i uttrykket. Både med takhøyden og fargenyansene, bortsett fra at vi planlegger å male en ganske sterk farge på både vegger og tak (!) Aah som vi gleder oss.

 

Les mer om produktet som er hele cluet til vårt nye gulv

Kunnskapen og murere fant vi her

Vi ble inspirert til nytt gulv her

 

Følg ferden vår videre på Instagram!
@villafrednes

 

 

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

En skål med husets frue
365 dager i Villa Frednes

MENU

Back

Share to