Master bedroom

Inneholder produktplassering og reklamelenker

Da vi kom inn i dette rommet på visning, var det en hel masse ingenting her inne. Det var med andre ord et stort, tomt lerret!

Ingen av veggene du ser under, var for eksempel på plass. Alle tilstøtende (4) rom som nå er barnerom, master bedroom, bad og Walk-in, var ett stort og kaldt klasserom. Vi har gjenreist nye vegger eksakt slik den originale planløsningen var i 1905. Vi har fjernet linoleumsbelegg på gulvet og store grove ventilasjonsvifter i taket. Strie som holdt på å ramle ned fra veggene. Kort oppsummert var ikke området mye å skryte av da vi satte sagen i linoleumen. Vi er stolte over å si at ting har bedret seg litt siden da!

Vi er veldig fornøyde med det tunge, sensuelle uttrykket vi har landet på. En avslappende, trygg sfære. Vi hadde som felles målsetting at dette rommet skulle få være en visuell kamp mellom det maskuline og det feminine. Vi har tatt utgangspunkt i det gamle og herskapelige, men latt nye og moderne detaljer forvirre litt. Og så har vi dratt inn et hint av det vi liker å kalle for «En skoledag på femtitallet» der vi starter med O-fag, tar en kjemitime med den gærne professoren, en dobbeltime med historie – før vi ender opp på rektors kontor. Mange små elementer (både av vakker og morbid art) som forteller små historier i seg selv. Let gjerne etter detaljene…

Det som er mest interessant med dette rommet, (i følge meg selv) er at fargen som er sett sjeldnest i mitt univers, ROSA, går igjen endel i rommet her. Jeg skyr som regel rosa og synes det blir automatisk for «prinsessete». Men her har jeg utfordret meg selv litt og tenkt, kan vi gjøre rosa litt maskulint? Ja det kan man 🙂 Vent og se…

De 3 mest synlige visuelle elementene først:

Veggfargen som ALLE spør om på SnapChat og Instagram: Den heter «Red maple» og er kjøpt på Fargerike. Malingsbasen vi har brukt her, heter «Baronesse Interiør Matt 01» og er en vannbasert maling som er fantastisk god å jobbe med. Vi jobber med STORE flater i mange, mange rom og dette er førstevalget vårt hva angår malingsbase.

Parketten ønsket vi skulle være et tungt, maskulin, rustikt men klassisk gulv, som slettes ikke måtte bli for bondsk. «Dette er ingen saloon», sa husets herre da vi stod og vurderte alternativer på Carlsen & Fritzøe  – Så vi endte opp med gulvet «Eik Brown Jasper» fra Boen Flooring i den bredeste enstavsplanken, Castle plank Chaletino. Må berømme Boen for å ha laget et gulv som er utrolig kjapt å legge OG har høy kvalitet som skal vare i mange, mange år fremover. Elsker uttrykket – så vi gikk for samme gulv på både barnerom og i Walk in closet.

Lampa med hele 22 pærer, heter «Korstroll» og ble kjøpt på Lampehuset. Om du ikke har MINST 3,40 under taket er det bare å glemme denne! (Ser den kun finnes igjen i sort på nettbutikksidene til Lampehuset, men er til gjengjeld på halv pris!) Om du henger den opp i ditt rekkehus med standard takhøyde, vil lampen nå deg rett over knærne, så du må krype under….

Puffene heter «Grandma Pouf» fra Bloomingville, og minner meg om akkurat dét: Bestemors gamle sofarysjer som jeg kunne ligge i timesvis å «kose» med mens vi så på Brødrene Dal.

Marmorbordet er en antikvitet fra favoritt-antikkstedet vårt i Norge; Gamle Union Brug & Antik på Skotfoss. Fantastisk sted hvor vi har handlet mye møbler!

Blomstene på bordet er valgt ut med tanke på dette feminin/maskulin-møtet og er både med innslag i rosa og med gladioler, som jeg synes er kanskje de mest maskuline blomstene, om man kan definere sarte blomster på den måten. De ruver i vasen, er litt arkitektoniske og søyleaktige. Til og med mannen bemerker ofte at de er flotte. Kjøper alltid gladioler om jeg har han i tankene. Bukett fra Bryns blomster.

Oljemaleriet malte jeg for et par måneder siden, med tanke på hovedsoverommet som på dette tidspunktet var bare planker og sparkel. Jeg synes det hjelper veldig å visualisere en stil/uttrykk oppsummert i noe som kan kokes ned til en slags konsentrert gjenstand eller bilde. Dette med blomster som står alene i mørket, var grunntanken min for hvordan vi kunne løse feminint/maskulint på en interessant måte med en del mystikk…

Til vinteren håper jeg å kunne stille ut flere av disse bildene, men enn så lenge står lerretene på rekke og rad i atelieret og venter på ledig tid… Renovering tar sin tid altså 🙂

Morbid stilleben – Dette med den gærne professoren, eller o-fagstimen om du vil – henter vi elementer som er litt morbide og fremmede i et standard klassisk interiør. Her er et lite stilleben av bruktfunn fra både flere år tilbake, fra finn.no og fra vintagemarked i Krakow.

 

Veggmaleriet har jeg malt for hånd med linoljemaling rett på basefargen. Her har jeg brukt fargene som brukes i interiøret, og det er malt som en slags rapportløs tapet. Det er ikke 100% ferdig, men det er nok mest meg som ser hvor det mangler en blomst eller skal være en planlagt fugl, etc. Inspirasjonen min her er Chinoiserie, som gjerne var gamle, håndmalte tapeter inspirert av østens kunstverk og florale tematikk. Malingen og pigmentene brukt til veggmaleriet, er mye det samme som ble brukt til freskoene malt i takene i de øvrige rommene, så jeg har valgt å holde meg til en stil jeg kan forsvare å ha i samme hus fra fantastiske malere som jeg virkelig har ærefrykt og nesegrus respekt for.  (Selv om bare dette skremte meg litt å sette første strøket på…)

Flere vintage detaljer og antikk/bruktfunn gjennom de siste årene.

Står og vurderer hva jeg skal plassere inni disse… Er det FOR morbid å sette et rotte-skjelett på display over dobbeltsengen?

Liker små historier i stillebener jeg lager. Håper dere kan dele noen av assosiasjonene deres i kommentarfeltet, det hadde vært veldig interessant for meg å lese.

Kunstfoto fra Polyfoto Vintage. Et fantastisk pressefotografi fra 70-tallet, hvor hele handlingen egentlig taler for seg selv. Vakkert!

(Akkurat dette bildet kan kjøpes via vår nettbutikk, www.emmeselle.no – og blir produsert i ønsket størrelse på din bestilling og sendt direkte hjem til deg.)

Til jul fikk jeg den fineste julegaven jeg noen sinne har fått. Pappa gav meg et klenodium av en sveivegrammofon – og en fjern slekning sin 78-platesamling. En stor kasse med gamle steinkaker. Helt fantastisk, vi spiller dem nesten hver dag og får en tåre i øyet hver eneste gang. Vakre er de å se på også…

Porselensvasen er håndmalt av en av de 3 gjenværende stråmalerne ved Porsgrunds Porselænsfabrik og er et av de mest anvendelige vasene jeg eier. Den flyttes flittig fra rom til rom og jeg synes den passer inn nesten uansett hva jeg har til – om det er en kontrast er det likevel bare så vakkert og skjørt uttrykk.

Litt froskeperspektiv

Litt fugleperspektiv

Takk for at du ville ta en titt inn på et av våre rom som begynner å klarstilles!

Følg gjerne våre daglige videosnutter fra restaurering av vårt 1400m2 «lille» prosjekt på både SnapChat og Instagram. (@Villafrednes)

Før/underveisbilder legger jeg etterhvert ut på Facebook under lenken til dette innlegget.

Vi snakkes 🙂

 

5 kommentarer

 1. Andrea
  12. august 2018 at 23:26 — Svar

  Så utrolig fint!! Dere er flinke!:)

  Skulle gjerne kjøpt det kunsfotoet, men det er kanskje utsolgt? Finner ikke på hjemmesiden ?

  Stor klem fra Andrea

 2. Marian Aspaas
  13. august 2018 at 00:36 — Svar

  Hei synes det er interessant å se hvordan innsiden av huset har blitt. Ser at dere har gjort en kjempejobb. Er imponert.Bor bare et steinkast unna og går ofte gjennom stien forbi Villa Frednes til byen. Driver selv med skulpturer og har malt endel. Mitt verksted ligger på vestsiden og heter Verkstedet blott til lyst. (Porsgrunn mek. Reimsgate12)
  Velkommen innom ? Ta gjerne kontakt hvis du er interessert i å knytte nye bekjentskaper innen kunst.

  Med vennlig hilsen
  Marian Aspaas

  • 13. august 2018 at 20:01 — Svar

   Tusen hjertelig takk, det er veldig hyggelig å høre! Skal ramle forbi en dag og se hva du holder på med 🙂

 3. 13. august 2018 at 23:41 — Svar

  Har fulgt med på prosessen på snap, og er så imponert – igjen. For et flott rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Noe å skrive hjem om
Takk for det gamle!

MENU

Back

Share to